welcome to vEnUsdAyYeaH.blOgsPot.com.dUnIaimPiAnAkUini.CuTE+cOmEl=girl.hikhik ^_^
TINGGALKAN JEJAK ANDA DI SINI

Rakan-rakanku...

Sunday, July 15, 2012

i'm back >_

 Hai semua... lame sungguh sy myepi tnpa kabar berita. Sejak di landa ribut taufan di jiwa,akhirnya blog nie kembali aktif semula.. Sy bangkit semula dgn semangat yg baru,walaupon tidak pulih sepenuhnya sy akan cuba kembali gembira seperti prinsip sy..
hidup ini byk betul pengalaman dia...
setiap org ada langkah masing-masing...
hari yg blalu akn terus blalu.
kekal sbagai memori.
kita akn blajar mghargai apa yg telah kte tempuhi 
utk KITA TERUS DEWASA..
kita yg warnai langit dgn tangan kita sendiri.
selagi JANTUNG ini bdegup..
mimpi....
PERSAHABATAN..
keberaniannn
segala-galanyaa....
akan terus abadi dlm jiwa ini
sElaMAnyaAaaa...
dlm GEMBIRA,SEDIH,CINTA dan BENCI..
kegembiraan dan kesedihan..
sentiasa ada dlm kehidupan kita
masa susah jgn cepat mengalah..
kehidupan TERLALU INDAH...


terima kasih kpd si dia.. yg beri semngat utk sy bangkit kembali..
dgn ini eydaa dayyeahh..kembali ke dunia impiannya.
lgu nie di khas utk kamu.. harap bulan tolong katakan..
this song by junas MONkey.
~Aku suka dia
Tapi aku tak tahu untuk
Bilang kepadanya bila aku suka
Jatuh cinta kepadanya
Dia cinta yang pertama
Dia yang bisa membuat aku
Merasa deg-degan berdebar di dada
Diam saat mengingatnya
Bulan tolong katakan
Bintang bantu bisikkan kepada dirinya
Kalau aku mau menjadi kekasihnya
Aku yakin diriku
Nanti pasti membuatnya
Suka kepadaku cinta kepadaku
Dan kita akan jadian
Bulan tolong katakan
Bintang bantu bisikkan kepada dirinya
Kalau aku mau menjadi kekasihnya....~
favorite song asraf
I remember years ago Someone told me I should take Caution when it comes to love I did, I did And you were strong and I was not My illusion, my mistake I was careless, I forgot I did.....
Falling out of love is hard Falling for betrayal is worst Broken trust and broken hearts I know, I know Thinking all you need is there Building faith on love is worst Empty promises will wear I know (i know) And know when all is gone There is nothing to say And if you're done with embarrassing me On your own you can go ahead tell them...Tell them all I know now Shout it from the roof top Write it on the sky love All we had is gone now Tell them I was happy And my heart is broken All my scars are open Tell them what I hoped would be Impossible...



Monday, April 2, 2012

Kamu


Sy sayang kamu dr dulu smpai sekarang.Hmpir 6 tahun kita bekenalan, 2 kali berpisah tp kali ini, sy juga yg buat perangai. MAAfkan Saya... Sy silap dan mmg salah sy tnggalkn awk dulu semua kerana kebodohan sy sendiri tp waktu itu sy marahkn awk dan sy mecari alasan dan akhirnya .. awkkkk..pergi......[ Sy selalu tengok wall awk bila saya rindu]. itu yg sy buat hari-hari smpaikn DIA marah lalu dia block fb awk. maafkn sy.seyes sy tak boleh lupakan awk sampai sy tersasul nme awk, brg-brg awk masih sy guna,rantai kita sy letak kt purse.. smpai kena tegur lalu sy simpan semua bagi mlupakan awk.semua itu, tak berjaya pon... sy bukan hilang ingatan nk lupa semua perkara... awk dgn sy bkn sehari dua.. dan btahun-tahun.. hari-hari cntact. telefon berjam-jam lamenya.sy rindu semua itu. dlm byk lelaki yg sy kenal awk yg paling memahami sy tp sy tak memahami awk sepenuhnya....
Sy bebas awk, dia bkn org yg sy cyg sepenuhnya kerana sy tahu sy tak boleh dan tak akn dpt lupakn awk. Kawan-kawan sy marahkn sy gara-gara sikap sy yg teruk itu. hahaaha.. mak sy, smpai nk sy baik dgn awk kerana dia rasakan awk la menantu pilihan dia.. mcmmne sy nk lupakan awk kalau semuanya org tahu pasal kita dan name awk jgk dorg sebut........ sy mampu berkata[ kalau kita ada jodoh takkan lari kemane] hahaha.. kata-kata kebodohan sy sendiri. kalau kita tak usaha xkn dpt la... tp sy pasrah... sekarang sy tahu awk dah bahagia. itu je g sy mahukan.
dan dgn keputusan sy utk tunaikan azam awk tu...... sy undur diri awk. biar la.. kita bawa haluan masing-masing dan sy percaya awk masti jmpe perempuan sebaik sy lagi. hahaha [baik ker].!!!
awk jaga diri ye. sy xmungkin lupakn awk. T_T

Saturday, March 24, 2012

Tinggal kenangan

Bodohnya aku rasa ketika ini.. jnji semua tnggal jnji.. btul apa org sekeliling aku bkata-kata... sekarang semua tnggal kenangan. mungkin silap aku yg tak memahami keadaan ko tp adakah ko memahami keadaan aku.. munkin mmg tertulis jodoh kita smpai di sini sahaja dan aku terima.. malam nie segalanya telah tjawab. terima kasih awk.. terima kasih awk msh sygkn sy walaupon sy tau itu semua kata-kata dusta semata-mata. sy tau kputusan ini utk kebaikan awk jgk...... xper la.. sy terima awk dan terima kasih byk ats sgalanya. terima kasih. selamat tnggal.....

Friday, January 27, 2012

bear Gwang SOo saya...

17 JAN 2012
HARI: Selasa.
MASA:2.oo petang.

Saya megambil masa 10 hari utk bcerita. Jejari runcing seakan-akan malas utk menaip. Harinie dgn penuh smangat saya ingin bkongsi kegembiraan yg tak terhingga dan rasa syg pd Tedy bear MOK saya (hehe) Tedy bear dr Gwong soo saya. tada~~~

Tp sblm tu, nak story la ckit cmner boleh dpt bear nie kan.kan.. [hehe] tiba-tiba rasa malu pulak nk bcerita.Mula-mula mmg rasa tak percaya je ada 'org' nk bg BEAR mok mcm tu... [hehe] tp bila dpn mata baru lah percaya. Hari selasa hari tu saya terima panggilan misteri dr number tidak dikenali . dua kali dia call mbuatkan rasa ingn tahu meninggi. Risau pon ada mane la tahu ada panggilan penting kn...Rupa-rupanya abg POS LAJU. Mnjadi tanda tanya pulak sp yg kirim barang tu tapi abg POsMAN bgtau dulu sbelum saya btnya (bgus).Sy bgtau nisha dan alia, nisha tak percaya dia takut saya kena tipu.dgn rasa tak puas hati saya sendiri call abg posMAN tu.. hahaha. Abg posMAN kata akak yg kerja kat situ ckp dkt dia yg sy dah berhenti. Bertambh pelik la,habis selama nie saya nie hantu ker.?opp... celupah tol mulut nie. hehe maaf ye.maaf....tp semua dpt diselesaikan, saya mintak akak YUS sign kn..Cuma agak kecoh jgk la kat office time tu,mane tidaknya sy hnya bdk pratikal je kot ada org hantar brg pulak ish.. malunya sy time tu.memandangkan k.YUS dan bos suruh bukak hadiah tu..Sy pon buka la....

tada~
nie dia bungkusan yg saya terima kt Office time tue.. betul-betul akak YUS letak menghadap muka pintu. balik dr lunch hour tu,Sy mmg tergamam la sekejap(kotaknya agak besar) penuh dgn angry bird. Dlm hati (wah... tedy bear ker.? CYG bg tedy bear... terharunya.. baru je smlm bcerita pasal tedy bear harinie dah dpt.. hehehe)


Erm.. saya mbayangkan kalau abg PosMAN tu tak call msti lagi surprises kan.. balik-balik je terima bungkusan misteri. Apa-apa pon saya berterima kasih sgt-sgt pd pengirim BEAR nie...
susah-susah kan abg posman je hantar dkt office.. hantar kt rumah kn senang.hehe..
saya sayang awak dan tedy bear nie... terima kasih bg dia utk saya sebagai peneman di kala malam...
nie milik
NURUL HIDAYAH MAZIAN
see..ada nama saya dkt sini.!!!!!
(tulisan Gwang Soo sy pulak. )
hehe


Sekarang Tedy Bear dgn sy. Dia teman saya bila bosan.. kalau sy membebel je dia tetap senyum.. bguz kn.. hilang rase nk marah..


erm.. tapi np sy rasa mcm bdk-bdk je nie dpt tedy bear... umur dah...** ..
mmm.. tak per saya SUKA.. hahaha.
sekian......

Saturday, January 7, 2012

i wiSh......


Tahun 2012 menjelma.
Sy Eyda Dayyeah ingin mengucapkan selamat tahun baharu.

Dunia impian sy bermula lagi. Sy amat bersyukur kerna masih lagi bernafas untuk tahun 2012. Dgn ini Sy bersedia untuk melangkah ke dunia baru milik Sy. Segala memori utk tahun 2011. Liku-liku kehidupan akan sy semat di hati, suka duka tangis ketawa hnya memori yg tak dpt sy lupa sampai bila-bila.

i wish....
  • hope rambut kembali panjang dan cantik..
  • moga sy sihat sentiasa supaya tidak menyusahkan org lain dan family sy keadaan baik2 saja.
  • moga dpt kumpul duit sendiri.
  • hope jodoh sy kekal selamanya.
  • hope bahagia, gembira dan ceria dalam dunia impian milik sy.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...