welcome to vEnUsdAyYeaH.blOgsPot.com.dUnIaimPiAnAkUini.CuTE+cOmEl=girl.hikhik ^_^
TINGGALKAN JEJAK ANDA DI SINI

Rakan-rakanku...

Sunday, November 28, 2010

mASih trasE di pD...

seharian terasa letih sgt..
smlm aku dgn kwn-kwn aku pergi PD..
6 pg aku keluar dari rumah.. 8.45 mlm aku smpai rumah..
letihnya macam aku yg bawa kereta.
hahaha.

yang join trip kami ke PD:
AKU,MAWAR,DAYANA,IZZAH,MUZA,CAPIK,ROZAI,FIKRI,HAFIZ DAN AZLI..
10 org semuanya...

aku,izzah dan fikri naik kereta rozai.

punya la excited pagi-pagi lagi aku dah bangun.
tapi ada jgk group yg jnji melayu..
lambat pulak tu..
pukul 8 pg bru kami btolak..
gerak ke MAHKOTA CHERAS rumah izzah yg kt ats nie..

pukul 9 pg baru kami gerak ke Pork dickson....
sAMPAI-sAMPAI je.. kami cari tempat dlu.. nasib baik ada..
tapi tapak kena sewa.. sorang RM5.50.
first sekali pasang khemah dlu.

nie la tukang masak ktorg..
Azli dan hafiz.

pe lagi mandi ar...

ada abg tu offer kami naik banana boat..
sorg RM15.
bila aku kira-kira balik byk jgk untung dia..
tapi seronok ar...
first time naik...
korang try la..
rase nk naik lagi..
best..!!!

9 orang je yang naik.
aku,mawar,dayana,izzah,muza,rozai,capik,azli dan hafiz.
fikri just naik boat.. tgkp pic kami je..

se takut+gembira+ xsabar2= epy sgt.
kami di bawa ke sebuah pulau..
pulau apa ntah.. lupa dah...
pastu abg tu jatuh kn ktorg..
adoi... sakit kepala aku..
kena kaki sape ntah.
eee... sabar je la.. haha
time first sekali jth terasa jejak tanah..
second.. aduhai tak rasa la pulak.
huhu...

tema bju ktorg wrna hijau...
sblm balik bgambar lagi buat kenangan..

mmg gila bergambar..


pic nie mmg lawak.. yg peliknya baju aku..
mmbr aku semua belah kanan nama dorg.. aku je belah kiri..
huhu..


pastu kami singgah di kedai-kedai yg ada


kami b'tolak dlm pkl 5.30 ptg.
letih sgt kot.. aku asyik tidur je la dlm kereta.. hahaha
sedar-sedar saje dah smpai dkt serdang..
jln sesak btul..
mybe ramai yg pergi ke MAHA..
nanti aku nk pergi MAHA pulak..
dgn kakak aku..
pape pon.. kepada kwn aku yg ikut trip nie..
aku nk ckp..
i love u all..
haha.. epy sgt. ^_^
opp.. semua milik org.. haha
pasni kita plan pergi tmpt lain pulak ok.!!!

kpda yg blom merasa naik banana boat..
try la naik.. xrugi la...
bkn selalu...

letih:
eYDa DAYyeaH.
hehe


Friday, November 26, 2010

hahaha.tak diduga..


aku lupa pulak nk stories kt korg kisah aku pada hari rabu hari 2...
maklumlah aku bz sgt..
bila dipikir- pikirkan balik cam org bodoh pulak dah..
cam gini..
isnin hari tu..
aku bru je dapat tahu yg bill aku disekat gara-gara xbyr..
bengong maxis nie mcm la aku xnk byr balik..
wah sedih gila.. aku nangis cam org bodoh..
pasal xdpt col bf aku..
bygkan bru 3hari kot..
bodoh x.??? huh..
tp kejap je la.. pastu boleh gelak-gelak dah.
sengal.hehe

pastu soknya hari rabu la...
bf aku pulak dah sengal..
korg bygkanlah dia redah je dtg dkt kolej aku tanpa bgtau aku dlu..
dah tu mgenakan aku pulak tu..
siap plan dgn kwn aku konon-konon nk surprise la..
mlm tu..
mmber aku ckp ada org nk jmpe penting katanya siap nangis-nangis..
cepat turun.!!!arahan keras.. huh
yg mlangnya aku la. coz xangkat tfone gara-gara aku tgh sembhyang kot.
mmg la aku terkena.yg paling best tu aku dah la tak mandi lagi..
haha..ssss... hehe.. tapi still wangi lagi tau.!!! haha
lame jgk la mmbr aku nk pujuk aku suruh turun jgk..
aku mmg aku tak percaya langsung ckp kawan aku tu..
coz dia kte dia akn teman dan nk aku turun jgk..
aku pon turun je la..huhu...
yg mnambhkan kepelikan kwn aku nie.. dia yg lebih-lebih..
excited pulak tu. dia jln dpn.. sampai je cafe dia kte tu hah nk jmpe....
aku tgk x bkelip kot.. BETUL KE nie..
aik.. bf aku la.............???!!!!
hahahaha.. mmg terkena beb..
bila aku pandang blakang...
mmbr aku hilang..
aik.. cepat betul dia pergi...
hehe

bygkan kalu aku tak nak jmpe dia
sia-sia je kan dtg..
haha.. tp msti la nk jmpe..
40 mint kot dia dah ada kt kolej..
bila tkenangkan dia.. rasa gembira lak ..
KENAPA YE???haha
dia sanggup dtg nk jmpe aku..
baik tau bf aku nie..
wlaupon kadang-kadang myakitkan hati..
tak myesal aku nangis hari tu..
haha
tapi aku tak puas hati la..
np tak bgtau awl-awl boleh kte mkn sme-sme..
hehe..
kepada edy:puteh_2:
tQ syg..coz tak lupakan kte..
syg awk.
miss U..

cuti KEMBALI bermula

:minimo_29:

selamat tinggal KPM.. sem dpn pulak kte bjumpa.. harap-harap mmbawa harapan yg baru.. dunia yg baru...huhu.. aku sgt2 sedih..
np ntah..sume org bgembira je nk cuti tp aku..
wah... xhappy langsung..
Tadi aku bru je abis paper..sedangkan orang lain dah lame balik dah...
paper last pulak 2.. ACC 2053..
aku takut nk tnggu hari yg mendatang... huhuhuhu....
aku dah agak dah aku akn kantoi jgk...:minimo_07: SUSAH gila.. soalan tbijak aku pernah jwb... harap-harap xsia-sia la aku blajar slame nie... aku tak mintak byk pon kalu lulus aku amat-amat bsyukur kpda-mu ya ALLAH...
kpd kwn-kwn
saya nurul hidayah ingin mengucapkan selamat bercuti, jaga diri elok-elok
maafkan saya jika selama kte bknlan sy ada mlakukan kslhan..
dgn ini sy dgn rasminya mgatakan..
SAYA SAYANG KAMU SEMUA..
HAHAHA..
aku dah gila dah nie semua gara-gara paper td.. huh

demi mulakan hidup baru...
aku nk gtau korang nie.. sok aku nk pergi PD..
perasan happy kembali..
miss YOU all..
ayat aku pon dah gila..
k la..
dat's all.

Monday, November 15, 2010

Bara 1 bistrO


di lokasi BARA 1 BISTRO..sedap wow masakan dia.. okey la b'baloi-baloi...hehehehe
Ampang Lot G9&G10, Axis Atrium @ Axis Pandan, Jalan Cempaka, Ampang, Selangor , Selangor
Di buka pada Setiap hari dari 9 pagi hingga 12 tengah malam

nielah mkanan last kami order yg sempat dirakam.mkanan lain tak sempat sbb kami tergoda tgk mknan tu sampai tlupa nk rakam.

menunggu giliran ...

alahai.. gelap la pulak...

nie ank buah aku yg kelaparan tgk la muka dia geram je tgk kn...


menu yg disediakan byk tapi kami pilih. 2 set pizza, nasi lemak,nasi goreng, 2 set cekodok udang, 1 set cekodok kentang, semua air jenis panas, dan byk la.. xingat la pulak...

di bwh nie aku ada sertakan menu yg disediakan..





okey kan.. harga xadalah mahal sgt. duduk lepak-lepak kt kedai nie pon best..
ada lagu lady gaga.suasana yg menarik...
makanan pon sedap..
apa lagi try la pergi ye...
sekian dr saya...
:minimo_03:eyda dayyeah.:minimo_13:

reunion Dkt PD

PERHATIAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Activity : lpak2 at PD
Date : 27 November 2010 - saturday
Time : ikot korg la wei.
MINTA PERHATIAN KEPADA GENG YANG AKAN HADIR KE PD PADA 27HB 11 2010(SABTU):minimo_26:

Ade 2 pilihan untuk mknn berat samada wat bbq(1) ataw mkn kat kedai mkn(2) after mandi2.. disini dinyatakan bajetnye...bajet yew......
Perbelanjaan bagi 10orang untuk
pilihan no.1 + mknn ringan = 1kepala RM 22.20 (xtemasok souvenier ngan wat activity) / RM RM 52.20 (temasok dengan souvenier ngan activity)
pilihan no.2 + mknn ringan = 1kepala RM 23.70 (xtemasok souvenier ngan wat activity) / RM 53.70 (temasok dengan souvenier ngan activity)

attandance: izah, fiki, ozai, mwar, azli, dayana, hafiz, dayah, capik, muza.
belanja untuk mknn ringan:
minyak + tol = RM 100 (2kereta)
nuget = RM 14 (2bgkus)
hotdog = RM 12 (3bgkus)
fries = RM 6 (sbungkus)
sandwich = RM 20 (roti 2 (rm6), telur 10biji (rm3), planta 1 (rm5), peanut 1pcs (rm4) )
Total = RM 152

BBQ(1):
ayam = RM 36++ (3ekor)
bihun/mee/kuey teow = RM 10
bhn masakan = RM 20
Total = RM 70(rounded kpd y tdekat)

Makan kat kedai(2):
Tomyam cmpur = RM 22 (4org mkn)
udang/sotong goreng tepung = RM 27.50 (5orang mkn)
kailan ikan masin/kangkung goreng blacan = RM 20 (4 orang mkn)
telur dadar = RM 4 (4org mkn)
air fresh orange 1 jug = RM 10++
Total = RM 85( rounded kpd y tdekat)

Souvenier = RM 10 sorang - KALAU NAK
activity = RM 10/20 sorang - HARUS
- banana boat RM 10 skepala
- lain2 RM 10 skepala

APA-APA PERUBAHAN ATAU SEBARANG CADANGAN ATAW TAMBAHAN SILA KEMUKAKAN D MUKA PENGADILAN....HARAP MAKLUM..
:minimo_03:
Sedia berkhidmat, IZZAH( -_-)
SEDIA BERKHIDMAT, IZZAH

mmg gempk kn kawan aku nie.......nie blom bju ciap dgn picture lagi..
planning baik punya.. nnti dah ciap bju aku post kt korg ok....
:minimo_12:

Sunday, November 14, 2010

kawan baik la konon... hikhik

:minimo_13: hai semua..lawak jgk la kisah nie..Jadikan tauladan okey....

kisahnya bermula bila.....

Amin datang menemui dua orang sahabat baiknya Bakar dan Husin yang sedang melepak dengan kaki yang berbalut simen. Ini kerana dia baru sahaja mengalami kemalangan motosikal

Bakar: (Sambil ketawa tanpa simpati). Amin, lawanya ’stokin’ kau. Beli kat mana? Hahaha…
Husin: (Turut ketawakan Amin). Yela, Besar lak tuh. Boleh masuk 2 kaki sekali. Kahkahkah…
Amin: (Dengan muka sedih). Aku jatuh motor lah.
Bakar: Tu la… Kalau dah tahu kaki tu pendek tak payah lah gatal nak bawa motor.. Hahaha… (Masih lagi gelakkan Amin)
Amin: Tapi, aku jatuh pakai motor kau, Bakar…
Bakar: Tidak!!!.. TZM aku.. Kau kejam, Amin. (Dah menangis..)

Melihat kan keadaan itu semakin kuat pula si Husin ketawakan kedua-duanya.

Amin: Lepas tu pulak kan…
Husin: Ha ah.. ( sambil gelak…)
Amin: Aku terlanggar pulak awek kau, Rosnah. Sekarang tengah ICU kat hospital.
Husin: Tidak!!!… Awek aku..( Kali ini dia ni pula menangis..)

:minimo_32:Moral: Jangan gelakkan orang. tak baik...hehehehe

Saturday, November 13, 2010

cinta hati sy

:minimo_09:
cak.cak.cak...tiba-tiba aku rasa nk cerita tntang cinta hati sy..
dia yg buat sy jatuh sakit mcm gini.. asyik rindu aje, tergelak sorg-sorg.. dah angau kot...
dia la asraf ayadi...
tp kadang-kadang geram jgk dgn dia nie.. suka nk sakit kan hati aku...
nasib baik cyg kan...

nie la dia...
:minimo_19:

hahaha.. malu la nk citer lebih-lebih...
lagu utk awk.....

Indah
Bila kita sama
Selalu indah
Bila kita berdua

Segala luka nestapa
Dunia hanya kita
Angin bayu bawa berita
Dari semalam hingga bila-bila
Mudahan sampai akhirnya
Gulana hiba takkan rasa
Walau sejuta tahun
Lamanya janji kita

Kita kan indah bersama
Sentiasa dapat keesaan
Yang kita akan pendam
Selama-selama indah

Selalu indah




MAafkan aKU..sekali lagi..

Salam semua,First sekali aku nk minta maaf kpda teman rapat aku, dan sesiapa yang mengenali aku. Saat dan detik kini apa yang aku rasakan amatlah pahit sekali. Rasanya aku xpernah lagi menangis kerana teman. Lumrahlah kalau kita bergaduh,bergurau, dan bermanja. Aku cuba melakukan yang terbaik supaya hubungan aku dan teman berpanjangan tapi apa kan daya akhirnya aku jatuh juga.. "maafkanlah sy jika saat awk membaca blog sy.hati awk terluka. sy nk bgtau awk yang sy syg awk sgt2." setiap kali sy dengar lagu ni...

Tuhan sengaja menduga kita
Di mana kesabaran manusia
...
Pasti engkau terkenangkan
Peristiwa semalam
...
Entah di mana akal fikiran
Hingga sesat di jalan yang terang
Ini suratan yang diberikan
Menguji kekuatan jiwa

Waktu engkau ku lupakan
Dalam kemarau panjang
Betapa hatimu rela
Demi melihatku bahagia

btapa sakitnya hati ini..Dah mcm org bercinta pulak..hahaha.
secara jujur sy bgtau awk yg sy tak simpan perasan benci,marah dan dendam.
tp entah mgapa sy masih tringat apa yg awk kata:
awk kata dkt sy sebenarnya kita salah faham tp kenapa awk... kenapa mesti awk jauh dr sy.. perlu ker..??? awk kte awk nk menyendiri sbb awk amat2 sedih saat nie.. selama kte b'kawan, adakah kehadiran sy amat menyusahkan awk. bah kata org:

hidup nie susah nk duga
kadang-kadang kita rasa dekat dgn seseorg itu
tp sebenarnya jauh.
walaupun kita dpt capai dan gengam tangan dia
blum tentu hati dia kita dpt selami.
mungkin kadang-kadang kita dpt tgk dia ketawa
tp kita tidak tahu apa makna disebalik senyumannya.
ble dia menangis,kita ingat kehadirian kita dpt selami hati dia.
walhal, kehadiran kita langsung tak di senangi.. rencah dunia..
kita tidak tahu sape kawan dan lawan
sehingga satu masa kita jatuh
adakah tangan itu menghulurkan bantuan
atau kita ditinggalkan.

selama kte kenal sy kalau boleh akan tolong awk. mungkin kblakangan nie,sy ada buat silap yg sy sendiri tidak sedar. Sy tahu kadang-kadang hati awk terluka kerana mulut sy.maafkan sy. Sy cuba bgurau tp tak sangka awk terasa.awk ckp hati sy busuk kerna sy tak tegur awk.Mcmmane sy tak tegur awk kalau awk tak pernah nk pandang sy. Sy tahu awk tak jujur dgn sy..awk ckp mcmmane nk bersama kalau setiap kali asyik kena tinggal.sbb sy ada orang lain. sy tak pernah nk tinggalkan awk.sy ada alasan tersendiri knp sy buat mcm2.kenapa awk mesti nk libatkan orang lain.bg sy awk bbeza dgn mereka semua. Awk kata awk tak nk libatkan org lain.ini masalah kita.btul nie masalah kita.tp perlu ker.??sehingga org yg sekeliling sy awk tak nk pandang mereka. ego betul awk kan. ego sy dah hilang saat nie...kalau boleh sy nk tegur awk sbb sy rindu awk.tapi bila difikirkan balik.sy mcm org bodoh pulak... akhirnya sy buat keputusan yang awk tak mungkin berbaik dgn sy lagi. meskipun kita berbaik nanti mungkin hubungan baik kita tidak seperti dulu.. mcm awk ckp dan sy akui semua itu yang penting awk maafkan sy..
kpda mereka-mereka yang btanya tentang hubungan aku dan dia... secara terang-terang aku bgtau aku dan dia tidak sefahaman lagi.
mungkin korang akn tanya aku...

tak sayang dia ker: bodoh lah aku kalau aku tak syg dia.
tak rindu ker: setiap saat aku igt.
ko benci dia ker: tak mungkin...
abis 2 sampai bila nk mcm nie: ??? ntah aku sendiri pon tak tahu. tp yang pasti aku akn tunggu dia.
punca korg jd camnie.: menjadi tanda tnya.
:minimo_14:

mulai saat nie. aku akn berhati-hati b'kawan. kepada semua kawan-kawanku yg aku sayangi. aku minta maaf di dunia dan akhirat. jika satu saat aku tiada lagi.. ingatlah aku dlm doamu..

kepada dia:
maafkan sy sekali lagi.sy tahu awk akn pikir sy kejam sbb post mcmnie. tp awk.. hati sy sakit sgt..
cuba nk tgglkan byg awk tp xbjaya.. mungkin hubungan rapat kte dulu mbawa kesan sebegini rupa. mcm la kita bcinta pulak... hahahahha
bg awk mdiamkan diri itu lebih baik.. tiada dosa.. tp kalu tak tegur 3 hari pon dah kira dosa jgk...mgata apa lagi..
sy tahu sy byk dosa dgn awk.. rasanya cukplah sampai sini...
awk... jaga diri baik-baik..selepas nie,sy harap sy tidak akn sebut or mgata awk lagi...
terakhir buat sy.
assalamualaikum...

Friday, November 5, 2010

sakit hati+suke =ceria

hidup mesti diteruskan..
hahahahaha
hari nie dri pagi smpai ptg aku :09:sakit hati..
di tipu bulat2 dgn bf aku sndiri..
jahat tol dye..
nasib baik cyg..
:08:
pada mulanya mmg aku plan nk study together..
tp akhirnya, xberjaya lah.. dgn cuaca agak panas..

so aku study di asrama je la.. hehe
selasa adalah first paper aku sbjk ACC.
camner nie byk sbjk kena cover
:09:
kpda friend
utk bberapa hari nie aku bz dgn study..
nnti dah abis paper aku akn rajin2 post..
:flower:
kpda EDy..
tq sbb kenakan sy td..
huhu
:16:
cerita sterusnya akn dtg ...:puteh_27:

Thursday, November 4, 2010

KEPASTIAN

:minimo_18:
sukar untuk di ucapkan..
bila apa yg di ucapkan tidak sama dgn apa yg dilakukan..
persoalan demi persoalan di nyatakan..:19:
tapi sebenarnya jawapan ada di depan mata..
:minimo_09:engKAU sembunyikan sesuatu sehingga aKU tidak tahu..
apa sebenarnya erti hidup nie..

aku gembira kerana engKAU gembira.
tapi hati aku sakit sekali melihat engKAU
tidak ku tahu mengapa???
sedangkan hatiku terlalu SAYANG PADAMU..:13:

tetapi yg pasti
segalanya berakhir di sini..
semoga engKAU bahagia di sisinya..
:03:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...