welcome to vEnUsdAyYeaH.blOgsPot.com.dUnIaimPiAnAkUini.CuTE+cOmEl=girl.hikhik ^_^
TINGGALKAN JEJAK ANDA DI SINI

Rakan-rakanku...

Sunday, August 29, 2010

B'buka 1 family.

hari nie mgikut plan family,kami b'buka bramai2 kt rumah abg aku..
kat serendah...dorg kte mkanan special.. se'awal kul 9.30 pg kami btolak...
sampai je rumah abg aku. dorg dah nk smbelih angsa n arnab..WhaT!!! arnab 2 comel la.. huhu..
seb bek 3 ekor je.. first time aku tgk sendiri dad n abg aku sembelih binatang 2.. huhuhu..
ank2 saudara aku.( fareed,fateeh,irfan,azwa,atira n qila) excted tol tgk.. tgk dkt2 lak 2..
tapi yg mmg aku gat sampai sekarang time angsa 2 kena sembelih...
dorg dok tgk dkt2.. pe lagi time dad aku sembelih je d terus lepas kan..
angsa 2 pon terbang n kejar la.. lari lintang pukang dorg.. hik
kepada mereka yg ada kt situ.. semuanya di wajibkan rahsia..sampai la semua org mkn..

setibanya mereka (along family dan abg lang bersama ank2nya)...
abg lang aku belikan la hadiah utk arisya dan azwa..
anknya fateeh tgk je la dr jauh tp dlm hati... tuhan je tau...dia merajuk xnk ckp langsung..
biasa la budak2..sampai tertido dia..

time b'buka2.. semua macam x sabar nk mkn... aku tgk depa b'ria2 mkn..hik
kalau la... dorg tau pe yg dorang mkn tue.. ish2...
furqan dia mmg seorNg yg kelakar..
time dia mkn daging angsa 2.. dia ckp..
ish.. daging pe nie??? keras cam daging gajah.. hahahaha
mmg daging 2 agak liat cikit mybe mum aku xrebus lame2 kot...
xper la rezeki jgk ditolak.. nnti hilang satu nikmat makn..

kepada nisha: hahaha.. cian ko kan xbyk mkn b'buka arinie coz "x berani nk mkn binatang pelik2" katanya..
xper la.. sok kalu peluang kte mkn kt legend hotel k.. kte berdua saje...hahaha

sok... kte gi jln2 okey... aku pon dah penat nie...
camat mlm semua ^_^


Friday, August 27, 2010

kebesaranmu

Kau tempatku mengadu hati
memberi segala hidup
dunia dan seisinya milik-Mu
mencintai-Mu sejati

ku manusia yang penuh dosa
berharap ampunan-Mu
lihat di langit kesempurnaan hati-Mu
Kau cinta pertama dalam hidup

Allahu Akbar Maha Besar
memuja-Mu begitu indah
selalu Kau berikan semua
kebesaran-Mu Tuhan


Thursday, August 26, 2010

aPA cUTI lg....

hahahaha..cuti lagi.aku sgt2 ske...
bkn apa minggu nie aku tension tol la.. dgn speech, quiz, test.. ow tidAK...
mcm2 dugaan..bln puAsa mmg mguji ksabaran aku..
tapi alhamdulillah aku dpt jgk tmpuhi dgn tabh.. hikhik
hari nie aku xrancng pon nk balik rumah.. tp aku rasa serabut sgt dok kt kolej..
lagipon cuti lame sgt smpai 5hari.. nk watper dok kolej lame2 kan......
bALIK lagi besTTT...!!!!!
nisha ikt aku.. aku plan cuti nie nk pergi jln2.. shopping rayala kata kan...
erm.. adA yang nk ikt ker....!!!!????
jOM.......

hAncUr segalanya...

nape la nasib aku malang sgt isnin 23/8..btul2 memenatkan..huhu..
aku org kdua speech..oh tIDAK!!! tp xper la.. aku berani kan diri jgk..
mula2 aku nampk comfident je kt ats pnTAs 2...aku hafal dah.tapi np ntah..
aku jd seram sejuk kt ats 2...
aku pandang madam, semua org yg ada. tiBA2.....
aku terdiam.. OMG.!!! aku dah lupa...
huhu.. se nk nangis je.. tapi xad air mata pon.. huhu..
se cuak la pulak...

aku dgn berani sekali lagi mintak kbenaran madam utk lihat paper aku sekali lagi..
nasib baik madam benarkan...
malunya...

conclusion dari cerita aku nie... korg xpyh la mghafal sgt..
juz wat ayt sndiri xad la cuak sgt cam aku..
aku t'amat la sedih sKAli...
harap2 aku x repeat paper nie.. oh.tIDAK.!!!
jgn la...

tapi last kata dari aku...
akU amat lega xpyh mghafal lagi..
hahahaha....

Wednesday, August 25, 2010

mAk... miss u...

hai kwn2 lme aku x bceritakan biasa la bz ckit..
nie cerita aku time aku blik umah ari2.

20/8
hari nie aku nekad nk blik rumah jgk... rindu dgn mskn mak..
slame aku pose kt hostel nie. aku kurang mkn lagi2 time aku demam..
tgk nasi pon dah xlalu..
ssampai je kt umah aku cari mak aku dulu...
aku geram tgk mak aku masak.. lalu dgn spontan aku peluk dia.. hehe..
sonoknya dpt bbuka di rumah.. alang and ank2 dia pon bbuka skali..
aKu sgt2 truja dgn mkanan yg byk skali.. yaAllah rezeki...
aku dgn tgodanya mkn tanpa ingat org seblah.. hikhik

21/8
hari nie pulak abg aku dgn ank2 dia bbuka sakali kt umah..
wah.. meriah tol.. tapi syg kami x bbuka 1family.. ramai sgt la plk
cian mak aku.so kena la gilir2..

22/8
huhu..
harinie dah kena balik kpm...
beratnya rasa kaki nie...aku xpuas lagi se mskn mak aku..
aku mintak mak aku msk tomyam. coz dah lame aku mgidam...
msti sedap kan.. wah...xsabarnya nk bbuka...
opp.. hikhik...
nafsu mkn tol...

balik je kpm aku tgk mmbr aku xad kt blik dia...
huhu.. xper la bbuka di bilik saja la...
dlm kul 8.30pm.. aku mziarahi bilik kwn aku..
coz nk bg bubur yg dad aku msk...byk sgt bilik aku msti xabis nie...

aku: assalamualaikum.. awk...??
mmbr: wslm.. dyh.. n*s** mne , majuk k...??
aku: hah..??? xphm... apa..??
mmbr: ow... d x balik lg ye..
aku: dia g mne???
mmbr: g tesco..
aku: ow.. erk...
xper la awk.. sy balik dlu.. nnti mkn ye bubur nie syg la.. kalu xmkn...
byebye..

xper la.. nnti aku tnye ...tut....
ish2.. mcm2 hal la dorg nie...

k la.. nnti kte smbg cerita ye... bye

Monday, August 16, 2010

alangkan bahagianya

ptg td aku col my mom tp dia xangkat pon.
org yg paling dkt aku col je la akak aku, tnya mom aku pergi mne.
akak aku bgtau mybe mom smbhyang kot..
erm..ok.

tapi ada 1 brita yang aku xterduga...
Akak aku gtau........

akak:adik ko nk tau x..??
Aku: apa?
akak:doctor suspect alang MENGANDUNG...hahaha
aku: hah?? apa? hahaha.. tahniah..
akak: tapi lom comfrm lg, ko doa2kan la ank pompuan ok..
aku: ok. wah.. sonoknya... hik.
akak:nie sume gara2 mulut masin k.ngah ko la... tapi dik ko jgn gtau yg lain dlu..
aku: ok..

hehe.. aku tlalu gembira sgt la.. xsmpai hati xnk gtau.. korg tolg rahsia2kan k..
selain itu, korang doa2kan la ye.. tq..
moga doa2 akak aku dan family di terima..
amin...

oH tidak!!!

minggu nie kepala aku sgt2 serabut.. penuh dgn kerja asgmnt yg ttnggak..
huhu..somebody help me..!!.



Sunday, August 15, 2010

nk kate xSkE.. ske..!!


smlm apa yg d janjikan mjadi.. hahaha..

tepat kul 6 aku g bazar coz mamat 2 d b'ria2 sgt nk mkn tapau. so, ikt je la.mls nk ckp byk..
byk btul mknan smpai xtau nk pilih. mmandangkn aku xlalu nk mkn so beli bubur je, ciankn..
d punya la tamak...beli cucur udang sampai 2 bungkus.opp.hehe.. kitorg beli air soya cincau dan nasi tomato.pas2 terus ke destinasi..
xsngka, aku yg bru baik dmm nie. sggup buka kt luar. ^_^
tp tmpt 2 secret la.. opp..
epy sgt.tq cyg..
bsaksikan bulan dan bintang kami bbuka bsme2..ceh poyo je.. ayat edY..
mula2 itu takut jgk kalu org lain pandang serong..tp ble tgk ramai je bbuka kt situ.. kami pon apa lagi.. JOIN..

ada pkara lucu yg aku wat..np la stiap kali aku jmpe d msti tsilap langkah...
camnie ceritanya....aku kan mkn bubur.bubur 2 dorg bubuh kt bekas kecik je kalu org lain msti x cukup la. ble aku mkn aku se xsedap.. mybe tekak aku nie asyik mkn ubt so jadi pahit je,tp seyes aku ckp bubur 2 tawar.
nk d jadikan cerita time dah bbuka 2..aku nk angkat bubur 2 tapi np ntah tngn aku jadi kaku.
ttumpah sparuh dr bubur 2.. huhu..nasib baik xkena baju...huhu..so aku mkn sdikit je..
nie sume gara2 edY kalu d x ckp 'something' MSTI x tumpah.. huhu..
tapi salah aku jgk cakap bubur 2 xsedap.. huhu.. sory..
nasib baik kita mkn kt **** kn.. kalu, kte mkn kt dlm kereta camner..??
hahaha.. cyg jwb la sndiri..



nk bear besar tapi dpt yg kecik je.. huhu..
dah la warna hijau.lembu lak 2.. hahahaha

pas dah bis mkn2 dan jln2 kami pon brangkt pulang..KPM..

*sparuh cerita tpaksa di rahsiakan..^_^



Saturday, August 14, 2010

Jika duniA


Jika dunia
Aku yang punya
Akan ku dirikan
Sebuah syurga
Malam tanpa siang
Untuk ku bermimpi

Sepanjang masa
Tanpa kecewa
Bertemankan bintang yang setia
Bagaikan puteri
Kisah khayalan
Yang hidupnya suci dan sempurna

oh...Tapi sayang
Hanyalah impian
Bulan tak bisa tumbuh ditaman
Dan bila mentari datang
Pulanglah segala kenyataan

Jika dunia
Aku yang punya
Akan kuhiaskan
Sepasang sayap
Putih dan berseri
Untukku kemudi
lalala...

alangkah indahnya.. hoi.. dayah.. dah ler jgn berangan.. bgun la... hahahahahaha ^_^

Friday, August 13, 2010

Ramadhan dtg lagi..

Alhamdulillah..tahun nie. aku dpt lagi bpuasa cam org lain.nikmatnya masih terasa.walaupon. kemeriahannya tiada lagi. tapi aku amat bsyukur coz dpt lagi beribadat utkmu ya allah...
amin..aku mgharapkan puasa tahun nie lebih bmakna..

10 ogos.
first day sblm puasa..
aku bsemangt tol puasa arinie. siap beli mknan kt tesco..caya la.. nie sume gara-gara mls nk turun cafe time sahur nnti.. hik..^_^
k.yani.cntact aku. rindu kt dia. dah lame rasanya x dgo cerita dia..
dia gtau yg dia skarg dah bkerja kt indon sbgai cikgu tadika.. tahniah. akhirnya. ada jgk pkerjaan dia stelah lame bcuti..dia sangat rindu kt ateh.tapi ateh xnk ckp dgn dia.. marah tol ateh kt k.yani.. xbaik syg..jgn bgitu.. ^_^

11 ogos.
wah dah puasa.. mcm x caya..
arinie aku nk jgk bcakap dgn ateh.. rindu tol kt dia.tp cyg bdk kecik 2 xbgun tido lg.
abis je kelas.. aku pon tido. tapi. tido aku tgangu dgn bunyi hp..argh...tensionnya...
nasib baik ateh yg col..
aku:Ateh. puasa tak harinie.?
ateh: Ateh mne leh puasa, ateh kt kecik lagi.ateh nk mkn la..
aku: xpuasa xboleh raya la..
ateh:ow.. yeker.
mkcu smlm ateh ikut mama pergi smbhyang tarawih.ala. masjid yg dkt padang 2..yg papa min bola 2.
ateh tertido dlm msjd.. boleh...
aku: ow... tido je la.. mmg boleh pon.haha..
ateh.. smlm mkcu col k.yani.dia ckp. np ateh xnk ckp dgn dia ble dia col.??
ateh: ateh kn tido smlm mne leh ckp..
aku:hahahahaha.
ateh:k.yani, kt mne skrg?
aku: kt indon la...dia jadi cikgu tadika..
k la bye ateh...
ateh: bye..

aku plan arinie nk bbuka nasi putih+tomyam+telur dadar..
tapi plan aku x mjadi jgk. nie sume gara2 abg guard sengal 2. ada ker dia suo ambk kad id kt dpn nnti.. wie, ktorg nk g mkn kt blakang je kot...eeeeeeee.. geram tol..
akhirnya ktorg cadang mkn kt tesco je la..dgn slambler ktorg pakai seluar pergi sane. hehe..
lagi skali aku geram.. ani sup utara x buka la plak...
bersabar je la nurul hidayah mazian.. bulan puasa nie byk dugaannya..
akhirnya mkn kt food court je.tapi xselera la... huhu
aku nekad ari nie. nk pergi sembhyang tarawih jgk.
tapi tibe2 aku rase x sihat... dah mula selsema, sakit tekak.huhu

12 ogos.
wah.. se nk nangis je... aku demam wow.. walaupon xseteruk org lain..
pe nie baru dua hari puasa.dah sakit..ada jgk kawan yg penyayang cam nurul..terima kasih nurul.coz bwe dyh pergi klinik.mahal tol ubat sampai rm30. huhu.xper la jnji baik. tp aku tetap nk puasa jgk.. xkira...
ptg 2 aku xlarat sgt.. pans bdn aku,pening pala dan mcm2 lagi...
aku dah mula xtahan... aku nangis.. ya allah... dugaan yg engkau berikan..aku xsanggup..
nurul dan salbiah layan aku cam bdk kecik.. malu rasanya.. hik..
tiba2 aku rasa nk balik rumah.. mak..!!!! huhuhu
bila tiba mlm aku bbuka nasi putih dgn sup ayam je..
tapi np ntah aku rasa nasi 2 cam basi..so aku mkn ckit je..xselera.
pas mkn ubt aku tido. tbe2 nurul kejut aku dlm kul 10 mlm cam2..
dah mkn ke dayah??xada selera la.. bgun2.. jom mkn sama2...
erm.. aku gagah kan jgk bgun..
pas aku bgun 2.. tbe2 aku rase cam dah sihat.. dah xsakit dah.. yahoo...
tapi np tekak aku pahit... huhu.. xad nikmat nk mkn ...sedihnya..
sore aku msih sakit lagi so aku x bp byk bcakap..kalau bcakap pon slow bkn org dgo..huhu
family aku tsgt la risau.dorg ckp x payah puasa kalau xlarat..nk balik rumah x..?
tapi aku tetap degil.xnk balik...sory.

13 ogos.
clss abis awal.. bguzla.. aku se nk rehat dlm bilik je arinie.. tapi sblm 2 online dlu rindu kt blog. dah lame xpost..
lame ker..?? hikhik
arap2 aku dapt puasa jgk arinie.. amin.. ya allah sembuhkanlah aku secepatnya.. amin...
end...


Sunday, August 8, 2010

balik kpm..

huhu.. apa yg dijanjikan xmjadi.. maafkanlah diriku ini..sesungguhnya.. tidak ku pinta..
aku tau mmbr aku sorg nie tlalu rindukn kwn dia. lama dia xjmpe kan.maaf ye..
aku pon gat nk jmpe dia la tadi coz dah lame xjmpe.dkt sebulan lebh.
aku nk sgt pergi sne coz nk beli ex harddisk 2.. kt pc fair-klcc je ada promotion.huhu..
xper la bkn rezeki aku dpt bnda 2.. mungkin ada hikmahnya aku xpergi tadi..
kalu aku pergi mesti t'serempak dgn sepupu aku.. hikhik...
apa yg mak aku ckp ada kalanya btul jgk. kte jgn t'mkn budi org nnti tgadai body..
munkin tlalu byk aku mkn budi dia.. sush utk aku lepaskannya nnti.
kenape aku rase kecewa sgt arinie.
harap2 aku dapt beli dgn wit aku sndiri.
amin.

ptg tadi aku dihiburkan dgn jejaka a.k.a fateeh fatihin. budak yg sgt comel n pintar.
dia salu hiburkan aku. mungkin sbb 2 aku rindu dia.

aku t'ingat time aku gtau dia.
aku: Ateh... k.nisha dia xsuka mkn durian tau..
ateh: ow.. ateh pon xske mkn durian.
aku: ateh tipu... ateh ske mkn durian kn..baik mgaku..
ateh: erm.. ateh mkn ckit je..tapi 2 dulu..
' tadi aku nmpk je dia mkn durian kt dapur'...
hahahaha..aku gelak aje... pandai dia mnipu.. mentang2 ada k.nisha..
GEDIK.!!!

sblm aku balik KPM. aku g rumah mentua mkck zu aku kt beranang jgk...
aku pergi mlawat ank dia yg bru lahir.. comel sgt...lelaki jgk..
abg dia(irfan) sgt2 la comel budaknya dan sgt aktif..
ske tol aku tgk gelagat dia..montel tol dah la putih..
geram...!!! se nk cubit2 je ^_^ hikhik

lewat dlm kul 8.15 aku smpai KPM..
aku gat kn aku je yg lewat smpai rupanya ad jgk yg lewat..
ssampai je kt hostel aku... nisha tnya aku..
nisha:ko pegang kad hijau aku kan??
aku: ek.. yker.. ntah aku xperasan nnti tgk la dlm beg aku.. tapi rasa cam xada je.
nisha: ko jgn... huhu

puas aku mcari . tapi x jmpe. ya allah, tadi aku ambk ke x kad dia.rasa2 cam pegang. xkn la tcicir kot..
oh TIDAK..!! someone help me..
camner ye..
sok kena jmpe warden la plak.. leceh tol..huhu
np la salu balik kpm ad je masalah..
huhu..


cinta terakhir..




kau cinta pertamaku. Engkau cinta terakhirku
tiada apa yang bisa menafikan kasih kita
kau ayu dimataku Satu antara seribu
tiada tara didunia
mungkinkan terputus di tengah jalan
mungkinkan terlerai tanpa ikatan
usah ragu dengan takdir
mungkinkan kita berbeza haluan
berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ketentuan tuhan


Saturday, August 7, 2010

khilangan..

arinie aku nekad jgk balik rumah..td fikiran aku asyik xleh fokus je.. rindu kn umah kot..
minggu nie mcm2 prob. wlaupon bkn prob aku tapi aku merasakannya..
dah hampir seminggu kepergian wan jiran rumah aku.sunyi aje rumah dia..
aku dgo sndiri berita dr mak aku.mak aku gtau dia mninggal kerana kemalangan.ada yg kata dia di langgar kereta,ada jgak yg kata dia dlanggar oleh kawan dia sndiri.
tapi aku mbuat ksimpulan sndiri bahawa ajal dia mmg dah sampai tak kira la dia dilanggar oleh sape2 pon..

WAN yg aku kenal dia sorg yg baik,suka tolong org,xmlawan ckp org tua dan budi bahasa orgnya tapi dia terlalu obses dgn motor.sampai ad 4 biji motor kt rumah dia.mungkin sebab itu dia mninggal dgn motor kesayangan dia kot..

sebelum dia pergi mninggalkn family n kawan2 dia.
mmber dia pernh tnya kt dia.

mmbr:wan tahun nie kau nk pakai bju raya warna apa?
wan:ntah la tahun lepas warna hijau tahun nie mybe warna putih kot... ^_^
mmbr:ko nie biar btul.

on da way nk pergi..
mmber: wan aku nk naik motor dgn ko leh x?
wan: erk.. xpayahlah ko naik keta je la..
time dia bawa motor 2 kawan2 dia sume ckp d bawa motor mmg laju sgt2... bygknlah helmet dia yg mahal hncur. dia putus tangan kalu xsilap aku.kasut dia yg mahal hnya 1 je yg boleh di jumpai.

mak dia ada jgk gtau sblm dia pergi mgikuti rombgan 2 dia ada ttnggal sesuatu, dia sempat salam dgn mak dia tapi kali ini lame tol dia cium tangan mak dia..
sungguh sampai sekarang aku masih tidak percaya dia pergi tinggal kan semua org di sisi dia. walaupon aku xbp rapat dgn dia tapi rasa khilangan 2 ada.mmandangkn puasa nk dkt mari lah kita bsama2 mdoakan kepergian dia. moga roh2 tergolong bersama org2 biman amin.. al-fatihah

Sunday, August 1, 2010

Dlm gEmbira adA dUka...


Trip kaMi mmg BesT



sblm 2 bgambar dulu wat kenangan2..

31 july..
kenangan t'indah a.k.a KAMI..
.AkU.nIshA.AnNE.wANi.RoBi.AliA.FizA.

Kami bsuka ria di 'ulu bendul' sgt la sonok...
s'awl 8pg kami btolk dr kPm..terus ke serembn n trip kami d teruskan lg ke kuala pilah..
akhirnya smpy dgn slamt.. alhamdulillah..amin..
sgt la sonoknya kami, tanpa b'sabar, kami terus redah air sungai kt situ..dan apa lagi.. mjerit semua...kerana ksejukan.. agak lucu la jgk..mane x sejuk s'awal 11 pg. xsampai seminit aku dah naik k'ats.perut lapar la pulak.Apa je mknan yg ada kami mkn n bkongsi b'sama.
tiba2 kami di kejutkn dgn kehadiran binatang kecil2... a.k.a ikan.. comel2 belaka..

lihat lah.. menarik kan..



sgtlah bahagia kami saat nie.shingga tidak kami sedari ada juga insan yg bduka.kami cuma mnikmati kindahan alam di saat2 KAmI maSih bSama. kEnangan nie akan tPAhat diHati sampai bila2..Sgala mslh kami lupakan terasa stenang air di sungai. yg keruh mjadi jernih..

...
aku trima berita sedih dr awl kami btolak.tp aku xmampu lakukan apa2.
'shazwan'..jiran sebelah rumahku..di sahkan meninggal pg 2..tkilan rasanya xdpt balik.Aku hanya mampu bacakan al-fatihah.semoga rohnya di tempatkan b'sama2 dgn org2 b'iman.sama2lah kita bdoa ye..
sehingga skarang aku msh tidak percaya akn kpergiannya. Mak aku bgtau dia mninggal kerana kemalangan di jln raya.akibat org langgar lari. keciankn.ajalnya s'awl umur 19 thn.tbe2 aku trase takut plk.trasa seram sejuk s'sejuk air di sungai..
kdang2 aku tfikir camner lah ajal aku nnti.adakah aku mninggal kerana sakit,kemalangan,di bunuh, di tembak or sebagainya..Ya allah takut rasanya saat kematian.. imam ku blm cukp sempurna lg..panjgnkan umurku agar aku dapat btaubat.nyawa kte hnyalah sekali s'umur hidup.dan aku sgt2 bharap yg aku dapat lakukn "sesuatu" sblm aku mninggalkan dunia nie.. aku tidak ingin mpersia2kan nyawa ku yg satu ini..
...
s'tiba di KPM.
pEsta buaH-bUahAn...



end...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...