welcome to vEnUsdAyYeaH.blOgsPot.com.dUnIaimPiAnAkUini.CuTE+cOmEl=girl.hikhik ^_^
TINGGALKAN JEJAK ANDA DI SINI

Rakan-rakanku...

Saturday, December 3, 2011

terakhir untukmu


dirimu dan diriku takkan pernah ada hati
dalam cerita antara kita berdua
takkan mungkin ada rindu
jalan kisah kita berdua
takkan pernah ada hujungnya
nama terucap dalam kata kita berdua
takkan pernah ada tempat
terindah yang lewati hari kita bersama

sampai waktu kita harus berpisah
tak mungkin kita kan bersama
jurang seakan batasi
jalan di antara kita berdua
akhirilah cerita yang kita rangkai
dalam alunan kita bersama
buanglah dan lepaskan
rasa ini dalam hidup kita berdua

Monday, October 24, 2011

nape msti harus menangis

setelah lame tidak menulis.Tibe-tiba hari nie aku terasa ingin menulis.
nape aku msti pikirkan dia...dia.. dia..........
aku benci diri aku.. saat ini aku rasa lemah sekali..
aku tewas jugak dgn airmata aku..mak!!!!!np la anakmu ini lemah sekali.........

Sunday, August 28, 2011

Menjelang nk rayaaa......

Lagi sehari kita dah nk raya kn kawan-kawan. Nape la aku dah x epy nie. Dulu-dulu zaman kebudakan epy aje aku nie, mane tidak... org nk bg duit raya... TAPI sekarang... huhuuhuhu.. aku pulak yg kena bg duitt raya... kamon ar.... aku muda lagi kot.... patut nya aku msih layak dpt duit raya... menandangkan aku yg msih tiada pendapatan nie kan kan... hehe.. Pening pulak kepala aku memikirkan duit....

baget aku:

  • ank saudara 14 org....
  • sorang RM2 (cukup kot)hehehe...
  • total=RM28...
masak le kalau sorang RM5 ringgit.....

Nie baru family..kalau saudara mara.... wah.!!!! bankrup aku...nie yg xsuka nie... (berangan)

Bila dah besar-besar cmnie.. nikmat hari raya tu... dah x bermakna dah...lagi-lagi aku yg beraya kat KL nie... abg aku balik Kg dia.. tinggal la along and alang... kalau along balik KG.... tnggl la alang... wah!!! xbestnya....
sedihkan mengenangkan nasib aku yg beraya di KL nie..
kawan-kawan lak kbykkan beraya kt KG dorg...sunyi sepi la KL nie....

Aku ingat raya kali nie meriah la cikit tp tgk keadaan sama je mcm tahun sudah-sudah....
walau camner pon aku amat bersyukur coz masih mpunyai family... bagi mereka-mereka yg xada family tu....
aku amat bersimpati.. ble malam raya je... msti dorg sedihkan.. lagi-lagi dengar takbir raya.. wah!!! xsanggup...(berangan lagi)

kad raya????
hahaha...aku amat berterima kasih kpd YB Dato'Sri Ong Tee Keat dan keluarganya...
coz bg kad raya kat aku nie.... seyes aku amat la terkejut...yela kawan-kawanku mane ada dah bg kad raya nie...lagi-lagi zaman dah maju nie kan... dorg hntar msg je xpon FB...

erm... bila dah menjelang malam nk kat raya nie..... Aku nk wish lagi sekali kat KORANG sume...
selamat hari RAYa
maAf zahiR & bATIn
saje nk wish byk2 kali.. bg happy cikit...

p/s dr aku: kpd mereka-mereka yg balik kg tu... berhati-hati di jalanan okey..!!!
Jangan sekali-kali memotong barisan kalau x yakin okey....!!!
jaga duittt.. itu penting memandangkan raya nie... byk la pulak duit di tangan kan....!!!!
itu je la kot... kalau korg nk dtg raya rumah aku jgn lupa bwe duit raya k...!! (duit raya utk aku)

salam....

Friday, August 26, 2011

really miss to post........


misssssss u soooo much... aku teramatla bz smpai xada masa nk post2 blog nie...
hari nie aku tergerak hati nk post la pulak...
berita yg amat gembira aku dah mula bcutiiiiiiii semester... n cuti raya lagi...=.=
kwn2ku sekalian...
raya kali nie aku bersederhana je...
mklum la... mcm2 dah mnimpa..
menandangkan daddyKU yg sakit sekarang..
kami akn braya di KL saje...
wahai saudara2ku jemput la dtg beraya ye...
Dgn ini Sy sbagai owner blog EYDA DAYYEAH
ingin mengucapkan...

SELAMAt HAri RaYA
MAaf ZAhir& BaTIN..
moga raya kali nie kita berjumpa..
mulakan hidup yang baru.


lagu amy mastura khas utk korg......

Setahun sekali syawal datang lagi
Menyatu kembali
Setahun sekali indah tak terperi
Hari yang di nanti
Hingga tak terbilang saat pertemuan
Antara kita menjalin rasa

Nada-nada riang wajah-wajah tenang
Di hari mulia
Kunjung-berkunjungan salam-bersalaman
Membina ikatan

Kita bersaudara di bumi yang sama
Tiada perbezaan dirasa

Setahun hanya sekali
Akan tiba akan pergi
Hari raya hari bahagia
Setahun hanya sekali
Ia datang ia pergi
Namun kenangan di hari raya
Bersemi dalam hati


Monday, June 27, 2011

terSENTAP hatiku.

semuanya sudah tertulis. Aku terAMAT la kecewa.
tiba-tiba aku rasa x bertenaga,pening hampir nk pengsan.
aku menangis kerana kekecewaan yg teramat sgt.
aku call bf aku utk mluahkan apa yg aku rasa...

korang nk tau apa dia kata???
bf aku: cmner result dah kuar ye?
F.Accounting dapat apa?
A,A-.B+,B???
camner leh jadi cm2....
camner la nk ambik degree nie...
boleh ker ambik nnti??
itulah cyg main-main lagi...

aku: huhuhu... sedihnya tak terkira..
sampai hati dia...
dah la.. aku mls nk bgtau dia apa result aku..
biar dia teka sendiri..

sedihnya... kalau di ikutkan perasaan aku nie,aku terus tak ada mood nk sambung dah...
7hb aku akan bdaftar utk sem 5 pulak..
harapanku... aku nk berJAYA dan lebih baik dari yg lepas..
tp sekarang,aku masih dlm kelukaan...
hati nie tiba-tiba nk dengar lagu jiwang-jiwang pulak..
biar menangis sampai demam.
huhuhuhu.....

my bESt frend



[tQah,ME,nAdA and Eyka]
wah.. enjoy tol kuar dgn korg...
nonton citer pocong NGEsot yg klakar lagi.. hehe.
mmg aku rasa kte je dlm panggung smlm...
wlaupon ada kejutan yg blaku ...
kte tetap cool kn.. he
next time kte karaoke la pulak..
biar sampai xada suara..

Sunday, June 26, 2011

Rindukan sahabat.^_^

sedar-sedar je..
hari dah lewat malam.
mata ini harus tidur.
ESOK!
adalah hari terindah.

rindunya kat korang.
Qatrunnada,Atiqah Aziz dan Atiqah Sabki...
sok kita ketemu ya.
nite!
sok aku upload pic byk2..
~tata~

Antara gementar,gemuruh di dada...

Malam nie terasa duniaku kecil sgt. Terasa jam berdetik dgn lajunya. Setiap detik membuatkn aku kelihatan cemas. Aku mula menggigil ketakutan.. oh TIDAk.!!! aku mahu lari dari semua ini. lari dari duniaku sendiri. Aku rasakan ini bukan DUNIA IMPIAN MILIKKU lagi. Aku berlari selajunya. Lari dari masalahku sendiri,namun aku tersungkur jua, lalu aku tersedar bahawa duniaku ini harus ku tempuh jua.
Aku menangis air mata darah sekali pon tidak dpt mengubah keputusan itu. Keputusan yg amat penting dlm hidupku. Yang menentukan masa depanku sendiri. Diri ini menjadi insaf sejenak. Berfikir dan terus berfikir. Orang di sekeliling yg amat aku sayangi. Sanggupkah aku melihat tangisan mereka ?Sanggupkah aku sia-siakan jasa dan budi mereka? Sampai bila aku harus begini? TIDAK! aku mahu berubah YA ALLAH... bantulah aku supaya aku tidak tersesat. Tunjukkan aku Dunia yg sepatutnya aku miliki.
Tiba-tiba aku nmpak cahaya di langit.Cahayanya yang terang sekali. Duniaku yg gelap kembali bersinar. Aku amat berharap cahaya ini dapat menerangi duniaku.aku mula tersenyum... Bintang....... Terima kasih.!

HIDUP INI MEMANG SUSAH DI DUGA
AKU MESTI MENCARI KEGEMBIRAAN AKU SENDIRI
KEBAHAGIAAN DAN MASA DEPAN SENDIRI
DIA YG MEMBERI SEGALANYA
DIA YG MEMBUAT AKU FAHAM
BERI AKU JAWAPAN KEPADA KEHIDUPANKU INI
DIA YG SELALU MELINDUNGI AKU
JADI, UTK APA AKU LARI?
JADI MANUSIA TAK SEMESTINYA KENA IKUT
JLN ATAU KATA ORG LAIN
YG PENTING PERASAAN SENDIRI
MUNGKIN NASIB MALANG UTK HARI INI
TP, JGN SESEKALI PUTUS ASA UTK HARI ESOK
NAKKAN ESOK LEBIH MENARIK?
KITA SENDIRI KENA BERUSAHA UTK TERUS HIDUP
KITA BKN HIDUP UTK ORG LAIN
SEGALANYA UTK DIRI KITA SENDIRI
SEGALANYA UTK DUNIAKU SENDIRI

RESUlt??? agaknya mcmner ye. Aku amat berharap segalanya baik-baik saja. Aku amat berharap aku masih diberi peluang lagi utk mbuktikan yg bahwa aku BOLEH! boleh buat cam org lain...
M.Y.O.B[aku berjaya dgn jayanya]
tp result sem 4 nie.............................
kenapa ye penantian itu amat menyeksakan... Aku rasakan ada gementar dan gemuruh di dada. Aduh sakitnya...!!!

Thursday, June 16, 2011

frEEdOm!!!


tiba lah mase utk independent...
SLMT tnggl Hostel..
huhu..
wlaupon berat hati tp tpaksa juga..
coz aku dan nisha telah tsingkir dlm crta duduk DI hSTEL..hehe
kpda mereka yg layak jgn la sia2kan ye...

rumah sewa.???
*alhamdulillah jmpe..
korang doakanlah semoga sgala halangan dpt kami tempuhi di luar sne...
moga-moga kami baik-baik saje..
amin

Tuesday, June 7, 2011

bfdAy gurl.

5 june 1989
Adalah tarikh keramat bg klahiran seORG bayi perempuan.
tahun nie.. Sambut x smeriah pon...
tgklah.. aku juz dpt kek nie je.. hahahah...
tp tQ a lot to all my frend FB..
yg sudi wish kt aku nie...
LOVE u frend..


MY FRIEND FB!!!
Tq SO MUCH!!!










sbyk 74 other frend yg wish.. tp ada gak yg lewat wish.. pape pon thank a lot.
erm...maaflah jika ada yg ttnggl di mne2...
xsmpat nk edit sume.
wlaupon bfday aku x sbpe tahun nie.
aku tetap epy.
moga2 doa2 korg di mkbulkn..
amin..
same2lah kte jga diri, bjaya dan ceria selalu.

sEpetang bsame ROSSA

"ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu"

wah.!!! jmpe RosSa kot.. aku pikirkan tghari td...
fareed bgurau dgnku..
cam x percaya je rosSa dpn mataku..
aku siap salam n cium pipi lagi. he...
wlaupon aku minat biasa2 je dgn RosSA tp aku ikt pkembgnya
coz ank saudaraku FAREED minat gila dgn roSsa...
tahun lepas aku gi jgk konsert rosSA..
trase bru je gi..
tahun nie jmpe lagi tp dgn jarak dekat la....
lagi puas ti...

roSSA di San francisco steakhouse, Tropicana city Mall..




Saturday, June 4, 2011

semata-mata kerna ULTRAMAN









3 JUNE
Demi pemintaan si budak kecik lagi comel nie...
kami menuju ke destinasi iaitu SUNGAI WANG. FATEEH melepaskan rindu dan excited' nya terhadap catoon kegemarannya iaitu tidak lain dan tidak bukan ULTRAMAN.... hahahahaha
aku pon tumpang s'photo dgn ultraman kegemarannya..he
Jln2 di KL pada hari minggu mmg best kalau ada duit. semua bnda nk beli.. hehe
TQ kepada akakku FEEDA MAZ coz menghadiahkan adikmu ini shawl(sgt cntik) sy syg alang. muaaaaaaaahhhh...

Monday, May 30, 2011

mAafkaN AkU bilA hAti tAk sEmpURNa.

sungguh.! jiwaku keliru kini.mencintai dan menyayanginya yg aku sayangi.mungkin aku yg salah.mengharapkan kesempurnaan @ mungkin aku yg tidak yakin thadap diriku ini.
dia terlalu sempurna thadapku tiada cacat celanya.mengapa perlu diragu lagi.
mulut kata lain hati kata lain. terus berbohong dan akhirnya myeksakan diri sendiri. aku syg dia itu tidak perlu diragukan tp cara layananku berbeza dgn apa yg aku katakn. sungguh aku x memahami. detik waktu terus berjalan. kau dan aku teruskan kehidupan.suka dan duka tangis dan tawa ,tergores bagai lukisan."meski ku rapuh dalam langkah kadang tak setia kepadaMu namun cinta dalam jiwa hanyalah padaMu maafkanlah bila hati tak sempurna mencintaiMu dalam dadaku harap hanya diriMu yang bertahta."mungkin aku tidak pandai bercinta.mungkin jua aku tidak memahami dia.maafkan aku jika pernah membuat dirimu sedih, sayu dan pilu. aku hanyalah insan biasa yg ada kekurangan. sungguh hati ini sunyi tanpa cintamu.

Wednesday, May 25, 2011

nikmati KeINDAHan di putrajaya...


Putrajaya 25 MAY 2011
Pemandangan yg menarik bg aku untuk bgambar.. hahaha..
Tp panas terik je yg aku tak berkenan.. pening pala aku nie tak hilang lagi.
Aku di pelawa oleh akak aku, apa lagi rezeki jgn di tolak...
kerana tlalu excited sampai tak sempat nk pakai tudung.. terpaksa pakai dlm kereta.. hahahaha..
gelojoh betul bdk nie...so, aku pakai pon agak serabai cikit.. hahaha.
..

wah..best kn dpt naik gondola. Ia pengalaman tak akan di lupakan. cuak. jgk aku.. tkt tgelam.









pemandangan yg sempat aku rakan mgunakan hp aku SOny Ericsson.so, xada la cntik mner.

FATEEH FATIHIN
Sbelum balik ank saudara aku smpt lagi bgambr dgn burung... burung apa.??? haha..
comel kan dia.. ow.. x pergi skolah ye.. kte demam ye.. tapi boleh pulak bjalan ke PUTRAJAYA..hehe. kantoi...


Sunday, May 22, 2011

Bukit SAGA Hilltop

Bukit SAGA...pada 21 MAY 2011..
Tmpat yg aku tuju stelah cutiku b'mula. Bukit ini tidak famous mcm BUKIT bROGA tapi ia amat menarik juga. Mendaki bukit SAGA yg mengambil masa 45 minit tp bagi aku yg first time naik, dekat 1 jam jgk la untuk sampai ke puncak rehat hilltop.
Aku amat kagum dgn Auntie & uncle yg m'daki bukit SAGA nie. Stamina mereka sgt kuat walaupon ada yg b'umur 60 thn ke ats. Jika mereka yg berumur seperti ini mampu mendaki bukit ini.. Aku juga boleh!!!
Trip ini juga terbahagi kpd A,B,C dan D... laluannya juga mempunyai tahap kesukaran yg berbeza dan jaraknya mengambil masa yg lama bergantung kepada stamina kita. Ia juga mempunyai laluan ke air terjun.. Utk sampai ke sana, mengambil masa 1 jam.
Kepada mereka yg baru m'daki bukit ini kena berhati2. Mungkin anda akan tersesat. So, tanyalah kepada mereka yg mahir di sana..








kepada mereka yg mengemari m'daki bukit. Jgn ketinggalan m'daki bukit saga ye..
go go chayok!!!^_^




Saturday, May 21, 2011

stelah lame myepikn diri....

Dgn ini sy ingin mgatakan bahawa saya BERHAPPY HOLIDAY... tamatlah sudah SMESTER 4 pada thn nie.. exam dah habis....!!! Skrg tnggu result je la... huaaaaaaaaaaahuhuaaaaaaaaa.. harap2 tidak menghampakan harapn mak & abah..
kenangan bersama sahabat sekalian....

time INTERVIEW...





DINNER DIA
14 APR 2011






JLN TAR,SOGO ,KAJANG & PUTRAJAYA
7MAY2011.
enjoy with nisha, yana, k.Lin,fafa and jibir.. tak lupa katak.. hehe











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...